perjantai 26. huhtikuuta 2013

Lettumania ja syrnikit

Innostun yleensä suosituista ruokailmiöistä hieman myöhässä. Kun muut jo hehkuttavat "sitä uusinta juttua" oli se sitten halloumijuustoa tai avokadopastaa, löydän minä sen todennäköisesti vasta silloin kuin kaikkien muiden innostus on jo saanut uusia kohteita. Löysin sushin vasta muutama kuukausi sitten, enkä vieläkään ole kunnolla tutustunut cupcakeihin.

Yksi viimeisimmistä ruokailmiöistä on tuntunut olevan erilaiset "proteiinipannukakut" ja erityisesti banaanipannukakut. Ensimmäinen yritykseni osallistua tähän koko kansan lettuhehkutukseen koki pahan mahalaskun. Rahkaa, banaania ja kananmunaa sisältävä seokseni muodostui pannulla kasaksi murustunutta taikinaa. Olin jo kuittaamassa koko lettuhehkutuksen olankohautuksella, kunnes poikaystäväni sai idean kokeilla venäläisten rahkalettujen eli syrnikkien reseptiä.

Ja toimii! Letut pysyvät kasassa, ovat kevyen kuohkeita ja hieman happamiakin. Omaan mahaan ne upposivat erityisesti makean banaanin ja vaahterasiirapin kavereina. En tietenkään voi kommentoida kuin ainoastaan lettujen makua - tuotannosta on huolehtinut yksin mies. Ohje on Helsingin Sanomien sivulta sovellettu.

VENÄLÄISET RAHKALETUT SYRNIKIT

1 prk (250 g) rahkaa
3 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
voita tai öljyä paistamiseen

Sekoita kaikki ainekset keskenään, älä vaivaa taikinaa. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.

Paista pieniä lettuja voin tai öljyn kanssa! Ja ole osa proteiinilettumaniaa.

1 kommentti:

  1. Tämäpä on kiva blogi, törmäsin sattumalta blogilistalla. Kiinnostuin heti, itsekin olen ahkera hellan äärellä pyörijä.

    Omasta mielestäni parhaat reseptilöydöt tekee aina sattumalta, ei niinkään ohimenevien trendien mukaan. Olen itse toisinaan tehnyt rahkalettuja, mutta enpä tiennyt että niitä sanotaan syrnikeiksi! Kaikkea uutta sitä oppii. :)

    VastaaPoista