maanantai 22. huhtikuuta 2013

Yllättävä onnistuminen

Se on uskomatonta, mutta totta. Tein hyvää ruokaa. Ensiyrittämällä, pohjalla vain ajatus ruoasta jota olin sattunut syömään kerran aikaisemmin. Tänään keittiössäni koettiin siis harvinainen tapahtuma - onnistuminen ensiyrittämällä!

Mikä oli tämä mahtava resepti? Hämmensin tänään menestykseen tulista tomaattikatkarapukeittoa. Tämä keitto on todellinen sateisten päivien pelastus. Valitettavasti en osaa antaa kovin tarkkoja määriä - lisäsin hieman sitä sun tätä. Keittoa tehdessäni tunsinkin itseni melkoiseksi alkemistiksi. Lisäsin tarkasti eri osia keittoon ja maistelin aktiivisesti pohtien, mitä se kaipaisi. Lopputulos tyydytti ainakin tämän kokin :)

TULINEN TOMAATTIKATKARAPUKEITTO
1prk tomaattimurskaa
2dl ruokakermaa
1pss (180g katkarapuja
1 pieni sipuli TAI pala purjoa
3 valkosipulinkynttä
1pss valmiskatkarapukeittojauhetta
Voita tai öljyä
Suolaa, pippuria, sokeria, chilijauhetta

Kuutio pieneksi sipulit ja kuulota niitä rasvassa. Lisää joukkoon tomaattimurska, vähän vettä ja alenna lämpöä. Anna hautua noin. 30 minuuttia. Helposti voit antaa hautua pidempäänkin! Keitä vedenkeittimellä vettä, ja lisää sitä kannuun tai kulhoon noin 4dl. Lisää katkarapukeittopussi kannuun kiehuvan veden kanssa, sekoita haarukalla tai vispilällä. Tämän jälkeen alkaa maustaminen. Lisää "katkarapulientä", kermaa ja vettä, kunnes maku on mielestäsi sopiva. Ehkä haluat keitosta kermaisempaa, ehkä haluat sen maistuvan voimakkaammin katkaravulta. Lisää lopuksi katkaravut, mausta ja nauti krutonkien kanssa!

Tehkää tätä keittoa. Voin luvata, ette pety.

1 kommentti:

  1. ooh kuulostaa hyvältä! joskin voit kehitellä mulle jonkun katkaravuttoman version :--D

    VastaaPoista