sunnuntai 4. elokuuta 2013

Kesäinen juustokakku

Myönnetään yksi asia. Leipominen ei kuulu vahvoihin puoliini. Taidan taikinanteon, osaan mitata ainekset, vaahdottaa sokerit ja kananmunanvalkuaiset. Kuitenkin laittaessani nämä tarkkuudella ja rakkaudella sekoittamani tekeleet uuniin, jotain pahaa tapahtuu. En koskaan saa aikaiseksi rapeita patonkeja tai kuohkeita muffinsseja niinkuin ystäväni. Suklaakakkuni kuivuvat, muffinssini eivät pysy kasassa eivätkä täytekakkuni nouse.

Minut on uunikirottu. 

Joten olin vähintäänkin peloissani ja epäileväinen, kun päätin leipoa amerikkalaista juustokakkua. Olin löytänyt helpon ohjeen, jolla uskoin onnistuvani. En itseasiassa ole kovin useasti maistanut tätä uunissa paistettua juustokakkua, vaikka olenkin usein nähnyt sitä syötävän. Niin Golden Girls - sarjassa kuin Frendeissäkin on kuolattu tämän herkun perään.

Vaikka aikaansaamani kakku hyvää olikin, ei uunikirous jättänyt pettänyt minua tälläkään kertaa. Tein kaiken reseptin mukaisesti, mutta silti kakkuni ei muistuttanut lainkaan muissa blogeissa ja youtube - kanavilla näkemiäni kuvia. Kakun pinta ruskistui paljon aikaisemmin kuin ohjeessa luki ja kakun korkeus väheni jäähtyessä ainakin puolella. En saanut kakulle korkeutta, en täydellistä ulkonäköä. Mutta makua ehdottomasti sain!  Tein kakkuni Terhin keittiön ohjeella :) muokkasin ohjetta hyvin vähän. Jätin pohjasta sokerin pois ja lisäsin täytteeseen sitruunamehun sijaan raastettua sitruunan kuorta.

NEW YORK CHEESECAKE
Pohja:
1/2 pakettia Digestive-keksejä
125 g voita (sulana)

Murskaa Digestive-keksit ja sekoita keksimurskaan voi.
Taputtele seos irtopohjavuoan pohjalle ja paista noin 165 asteessa kymmenisen minuuttia. Anna jäähtyä.

Täyte
3 pakettia Philadelphia tuorejuustoa (huoneenlämpöisenä)
3 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
purkki ranskankermaa
3 tl vaniljasokeria
yhden sitruunan kuori raastettuna

Sekoita keskenään monitoimikoneessa huoneenlämpöinen tuorejuusto, sokeri ja jauhot. Lisää kananmunat, loput raaka-aineet ja lisää pohjan päälle. Vältä liikaa vatkaamista, sillä ilman vatkaaminen seokseen voi lisätä lohkeamien syntymistä täytteeseen kakun kypsyessä. Paista kakkua 165-asteisessä uunissa reilu tunti, tai kunnes kakun pinta saa väriä. Kakun reunojen tulisi saada väriä, mutta keskustan olla vielä hieman hyllyvä. Anna jäähtyä, ja siirrä jääkaappiin tekeytymään yön yli.

Koristelin oman kakkuni levittämällä kakun päälle hieman vadelmahilloa. Sen jälkeen ripottelin kakun päälle mansikoita, vadelmia ja takapihalta poimittuja punaherukoita.

Taistelu uunikirousta vastaan jatkukoon!

1 kommentti: