tiistai 21. toukokuuta 2013

Lutkan pasta

En koskaa uskonut pitäväni tästä reseptistä. Pasta, jossa uivat anjovikset, oliivit ja kaprikset ei kuulostanut kulinaarisen mieleni mukaan kovin hyvältä. Pakko myöntää, että en ennen tätä ollut edes oikeastaan maistanut yhtäkään näistä. Kokemukseni olivat rajalliset, mutta mielipiteeni vankka - ei pasta puttanesca voi olla hyvää.

Voin kuitenkin myöntää olleeni väärässä. Oi kuinka väärässä!

Pasta puttanesca - toiselta nimeltään ilotytön pasta - on helppo, yksinkertainen pasta. Anjovikset, oliivit ja kaprikset luovat siihen kuitenkin häiritsevän hyvää suolaista makua.

PASTA ALLA PUTTANESCA
sipulia
valkosipulia
1 tlk tomaattimurskaa
3-5kpl anjoviksia (oliiviöljyssä säilöttyinä)
kourallinen mustia oliiveja
kourallinen kapriksia
persiljaa
suolaa
pippuria

Kuutioi sipuli ja pilko valkosipuli pieneksi. Kuullota näitä oliiviöljyssä, lisää anjovikset ja tomaattimurska. Pilko oliivit ja kaprikset, lisää ne kastikkeeseen. Mausta. Sekoita keskenään kastike ja keitetty spagetti. Lisää silputtua persiljaa ja pasta on valmis.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti