sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Uusia tuttavuuksia

Lähiaikoina olen opetellut syömään yllättävän monia uusia ruokia. Minun on myönnettävä, että joskus saatan olla hyvinkin ujo kokeilemaan tiettyjä uusia makuja ja ruokia. Joidenkin ruokien kanssa ensimmäiset, mahdollisesti huonot makukokemukset saattavat viedä mielenkiintoni tiettyjä ruokia kohtaan pitkäksikin aikaa. Näistä muutamaa olen lähiaikoina opetellut syömään uudestaan. Uusien makujen kokeilussa tuntuukin olevan kyse enemmänkin ajatuksen tasosta, eikä itse mausta.

Esimerkiksi parmesaani on ruoka, jota opettelin syömään tietoisesti. Jostain syystä en ole koskaan pitänyt vahvoista juustoista. Muistan joskus lapsena vahingossa ja tietämättäni maistaneeni sinihomejuustoa, enkä sen jälkeen ole halunnut mennä lähellekkään näitä toisten arvostamia maitotuotteita. Parmesaani oli kuitenkin asia, jota halusin oppia syömään. Tunsin itseni jollain tavalla kapeakatseiseksi ja tapoihini kangistuneeksi, kun en edes kyennyt pysähtymään maistamaan itse juustoa. Mielessäni oli niin vahva ja vankka ajatus siitä, että tämän täytyy maistua pahalta. Aloin kuitenkin tietoisesti sanomaan itselleni, että tämän täytyy olla hyvää. Ajan kanssa parmesaani alkoikin maistumaan hyvältä. Se onkin saanut minut miettimään, kuinka vankkoja ihmisten ruokatottumukset tai ruoka"vihat" voivat olla. Voisiko sitä totuttaa itsensä syömään mitä tahansa? Joululomalla otin myös uuden kontaktin aikaisemmin kammoksumaani sushiin ja nyt olen varsin iloinen siitä, että pystyn nauttimaan myös siitä. 





Muuttoavuksi saapunut ystävä toi tuliaisena toisesta kaupungista löytämäänsä Milkan uutuussuklaata. En edes usko omasta kaupungistani löytyvän Milkaa, joten varta vasten minulle maistettavaksi tuotu suklaa tuntui hyvinkin juhlalliselta. Ystäväni oli aikaisemmin jo hehkuttanut tätä popcornisuklaata. Itse olin hieman skeptinen, popcornisuklaa kuullosti korvaani huonolta rocky roadin ja tavallisen suklaan rakkauslapselta. Olin onneksi kuitenkin väärässä ja ystäväni oikeassa! Milkan popcornisuklaa osoittautui positiiviseksi yllätykseksi, vaikkakin sen ulkonäkö ei lupaa hyvää. Suklaa sisältää paljon popcornia, mutta ei kuitenkaan tee suklaan rakenteesta kuivaa tai mautonta. Suklaan ja popcornin lisäksi suklaa sisältää suolaista toffeeta, mikä tekeekin siitä kovin mahtavaa. Suosittelen!


1 kommentti:

  1. ja joskus parhaimmalta maistuu se tuttu ja turvalinen: http://www.flickr.com/photos/emppis/3311960320/in/photostream

    VastaaPoista